Anders Örtendahl ny vd på vårt dotterbolag Westan

Reaxcers dotterbolag, det Östersundsbaserade skogslogistikföretaget Westan som kör timmertransporter från södra Lappland till Mälardalen, får ny vd. Det är Anders Örtendahl, som närmast kommer från skogsindustrikoncernen Stora Enso i Falun där han varit inköpschef för avdelningen Transporter.

– Westan har gjort en fantastisk utvecklingsresa och jag ser fram emot att bidra till bolagets fortsatta utveckling. Som inköpschef har jag med mig ett tydligt kundfokus och en kundförståelse, det är perspektiv som jag tror att jag kan bidra med i Westan. Nöjda kunder är i det långa loppet avgörande för framgångsrika företag, säger Anders Örtendahl.

Michael Schahine, som idag är vd för både koncernen Reaxcer och Westan, lämnar vd-uppdraget i Westan för att fokusera på koncernövergripande frågor.

– Vår strategi har hela tiden varit att jag så småningom skulle lämna över Westan för att jobba med mer koncernövergripande frågor. Nu är rätt tillfälle för det, bolaget fungerar väl, omsättningen har ökat och samarbetet med Reaxcer flyter på bra, säger Michael Schahine.

Kraftig tillväxt

Westan är ett helägt dotterbolag till transportlogistikföretaget Reaxcer med huvudkontor i Östersund. Westan har haft en kraftig tillväxt med ökade marknadsandelar, nya lokalkontor och en omsättningsökning från 30 till drygt 600 miljoner kronor sedan 2009.

– Att Anders Örtendahl kommer in som vd känns mycket bra. Med 17 års erfarenhet av transporter och logistik inom Stora Enso kan han branschen utan och innan. Han har stor kunskap inom teknik och miljö och har dessutom många kontakter och ett driv som vi inom Westan söker, säger Michael Schahine.

Westan har elva kontor bemannade med transportledare i syfte att vara nära marknaden och dirigera de omkring 200 virkesbilarna som kör timmer för bolaget.

Anders Örtendahl

VD


Michael Schaine

Michael Schahine

VD

 

Fler nyheter

Se fler nyheter i Reaxcers nyhetsarkiv.


Mer nyheter om Westan hittar du på

Har du frågor?

Kontakta huvudkontoret i Östersund

Cookieinställningar

Internetmedia  |  Site Server CMS  |  Trampolin PR