Göran Wagenius ny arbetsledare på Anlägg

Göran Wagenius är ny arbetsledare på Reaxcer sedan i början av mars. Han körde sin första grustraktor som 14-åring och har jobbat i entreprenadsvängen större delen av sitt yrkesliv. Efter några års arbete med VA-drift på Östersunds kommun ser han fram emot att komma ut på fältet och jobba i projektform.

Kan du berätta lite om din bakgrund?

– Jag är från byn Storsjö kapell i Härjedalen och har suttit i grävmaskin och lastbil största delen av mitt liv. Ett kort tag jobbade jag med vandringsleder för Naturvårdsverket, för mig som friluftsmänniska var det bland det roligaste jag gjort. 2014 fick jag ett jobberbjudande i Östersund och då flyttade familjen till Brunflo. Ett år senare började jag på Östersunds kommun som underhållsingenjör – så det är där jag kommer ifrån senast.

Vad innebär ditt nya jobb på Reaxcer?

– Jag ska vara arbetsledare på entreprenadsidan. Det som är intressant och lite nytt är att allt jobb här görs i projektform, i kommunen handlade det istället mycket om drift.

– Som arbetsledare får jag också ett väldigt tydligt ansvar och det blir roligt att prova vingarna i nya sammanhang. Dessutom verkar det vara ett fint gäng och bra styrning på företaget, så det känns som att jag kommit rätt.

Du har rivstartat bland annat i ett rivningsprojekt. Hur går det?

– Det stämmer, det har varit en husrivning och vi ska singla upp för en gjutning. Plus att jag har ett par tomtprojekt, alla i Åretrakten hittills. Det fungerar bra – jag har ju suttit i grävare själv så jag förstår resonemangen och vet hur jag ska hantera ritningar och så vidare. Jag gillar att jag får vara ute på fältet så mycket, det är en positiv skillnad från mitt tidigare jobb.

Vad ser du fram emot mest i nya jobbet?

– Det blir roligt att få ”grotta ner sig” i nya saker och träffa helt nytt folk. Framöver lär det bli allt från tomtarbeten till vägbyggen och VA. Jag trivs så här långt, det är ett stort ansvar samtidigt som jag får den uppbackning och stöd jag behöver.

Tack Göran och välkommen till Reaxcer!

 

Fler nyheter

Se fler nyheter i Reaxcers nyhetsarkiv.

Har du frågor?

Kontakta huvudkontoret i Östersund

Cookieinställningar

Internetmedia  |  Site Server CMS  |  Trampolin PR