Jari Rahm ny platschef inom Anlägg

Jari Rahm är ny platschef på Reaxcer Anlägg sedan början av december. Han har jobbat inom byggbranschen i Mälardalen i många år men tröttnade på storstadstempot – och att ha långt till sitt fritidsintresse jakt. Nu har familjen köpt hus i Stugun och Jari ser fram emot att komma in i sin nya roll på Reaxcer.

Kan du berätta lite om din bakgrund?

– Jag är snickare i grunden, hade eget företag med tiotalet anställda i många år. Men sen 2010 har jag jobbat för stora byggföretag, bland annat Peab. Mest med husprojekt, så det här med marksidan är delvis nytt – men min fru är landskapsingenjör så jag har med mig den biten genom henne.

Vad innebär ditt nya jobb på Reaxcer?

– Jag är platschef, just nu i Lillhärdal på vindkraftsprojektet där. Jag ska se till att uppdraget utförs på en nivå så att beställaren blir nöjd och fungera som ett stöd till arbetsledningen. Det blir mycket administration i form av dokumentation och ekonomi.

 – Det som är speciellt med markarbeten jämfört med hus, är att mark alltid bjuder på överraskningar. Det är ju inte förrän man gräver som man vet vad som ligger under ytan. Om det innebär merkostnader i projektet måste vi flagga för det mot kund.

Vad är roligast i jobbet?

– Reaxcer ska införa ett nytt system för projekthantering och det ska bli intressant att vara med i den processen. Sen gillar jag att arbeta nära verksamheten, ute på plats där jobben utförs. Även om jag har ett skrivbordsjobb vill jag kunna gå ut och prata med alla inblandade, det ger väldigt mycket.

Du är nybliven husägare i Stugun och tar med dig familjen upp. Berätta!

– Jag har velat flytta upp länge, både jag och min fru Andrea jagar och vi har varit mycket här uppe. I slutet av förra sommaren bestämde vi oss, det var Andrea som till slut ledsnade på trafiken och köerna. Så vi åkte upp för att kolla på hus och hittade ett i Stugun, precis vid Indalsälven.

– Jag har veckopendlat sedan december men i slutet av februari flyttar alla upp – min fru, våra två pojkar och två hundar.

Hur känns det att bli jämtlänning då, och lämna Mälardalen?

– Jag tror det blir bra. Det är ju lite av en chansning och en del av mina gamla vänner undrar hur vi vågar. Men vi känner lite folk sedan tidigare och pojkarna har hälsat på i skola och förskola. Tillvaron här uppe känns allmänt lite lugnare.

Tack Jari och välkommen till Reaxcer!

 

Fler nyheter

Se fler nyheter i Reaxcers nyhetsarkiv.

Har du frågor?

Kontakta huvudkontoret i Östersund

Cookieinställningar

Internetmedia  |  Site Server CMS  |  Trampolin PR