Magnus ny transportledare på vårt kontor i Åre

Magnus Alvskog hade arbetat över 20 år som maskinförare och kände att det var dags för nya utmaningar i livet. Och det hittade han – som transportledare på Reaxcers kontor i Åre.

Allt började egentligen med ett jobb vid en skidbacke; Magnus hade arbete som snöläggare i skidsystemet i Åre. Efter ett par säsonger fick han erbjudande om att börja köra snöröjning hos en entreprenadfirma och blev maskinförare på heltid.

– Jag trivdes väldigt bra med det, annars hade jag nog inte gjort det i 20 år, säger Magnus.

Med tiden kände Magnus att han ville testa något nytt och när hans tidigare arbetsgivare la ner verksamheten i Åre dök chansen att bli transportledare hos Reaxcer upp.

– Jag var lite less på maskinföraryrket på slutet och det här var helt perfekt för mig. Det är samma bransch som jag verkat i tidigare och jag har väldigt bra koll på den. Skillnaden nu är att jag är på “andra sidan”. Det är väldigt kul att sätta sig in i nya arbetsuppgifter, säger Magnus.

Med hans långa bakgrund i branschen har det gått ganska snabbt att acklimatisera sig i den nya rollen. Att veta hur lång tid vissa jobb förväntas ta, i vilken ordning material ska köras och volymen som en lastbil klarar att lasta är grundkunskaper han har nytta av. Och ibland kan han bidra med praktiska tips till andra maskinförare.

–  Det händer att det ringer kunder och frågar “hur gör man si och så” och då kan jag vägleda dem. På så sätt har jag stor nytta av alla år som maskinförare. Utan det tror jag att det hade blivit svårare och då skulle jag ha behövt lämna över vissa praktiska saker på platschefen i stället, säger Magnus.

På frågan om han hade några farhågor innan han tackade ja till sin nya tjänst funderar han ett tag innan han svarar: 

–  Det var nog att lära sig alla datorprogram, det var ett tag sedan jag höll på med en dator. Men jag tycker ändå att det flyter på bra och jag lär mig nya saker hela tiden. Sen får man se till sommaren när det blir högsäsong och telefonen börjar ringa konstant, säger Magnus och skrattar.

Tack Magnus och välkommen till Reaxcer!

 

Fler nyheter

Se fler nyheter i Reaxcers nyhetsarkiv.

Har du frågor?

Kontakta huvudkontoret i Östersund

Cookieinställningar

Internetmedia  |  Site Server CMS  |  Trampolin PR