Från hotell till transportledning
– Matilda tog klivet och stortrivs

Matilda Johansson jobbade på hotell innan hon bytte bransch helt och hållet och blev en del av Reaxcer 2018 – då som administratör. Förra hösten var det åter dags för nytt uppdrag och sedan knappt ett år är hon transportledare. Om du ska beställa ett lass grus är det stor chans att det blir Matilda som hjälper dig.

Matilda arbetade som receptionist på ett hotell när hon fick frågan om att bli administratör hos Reaxcer. Hon funderade inte särskilt mycket utan bestämde sig ganska snabbt att ta möjligheten, trots att jobbet innebar något helt nytt.

— Det blev ett väldigt kliv, men jag har intresset för branschen och allt som hör till, säger Matilda.

Gillar utmaningar

Arbetet har flutit på bra och när hon efter 1,5 år i admin-rollen fick frågan om hon ville bli transportledare var hon snabb att tacka ja. Fast lite tvivel fanns det allt:

— Jag hade ju aldrig gjort något liknande tidigare. Samtidigt ville jag testa och utmana mig själv, säger Matilda och fortsätter:

— Det var en omställning att få direkt kontakt med alla kunder och chaufförer men det tycker jag har gått bra.

Blivande grusexpert

Första tiden var relativt lugn. Visserligen fanns det dagar då telefonen ringde oavbrutet, men i gengäld var andra lugnare och hon hade tid för pappersarbete. Inför sommaren var hon inställd på att det skulle bli högre tempo och en utmaning att få ihop allt. Och visst har det varit högsäsong, men ändå en annorlunda sådan:

– Det är väldigt många privatpersoner som beställer i sommar, fler än vanligt. Det blir mindre lass men i stället fler till antalet och mer utspritt, säger hon.

Det här har inneburit att hennes roll som rådgivare har ökat – för medan yrkesfolket på förhand vet vad de ska ha, behöver privatpersonerna mer vägledning.

– Jag har fått lära mig allteftersom. Jag är inte grusexpert än, men jag har börjat kolla på allt grus jag ser och fundera ”vad kan det här vara” – det blir som en arbetsskada, säger hon och skrattar.

Ett steg som blev helt rätt

Att det emellanåt är många uppgifter som ska lösas samtidigt är inget bekymmer.

– När det blir lite hett om öronen och jag sen lyckas styra upp allt, det är jätteroligt. Och det har inte bara varit grusbeställningar, jag har fått ordna kranbilar, lossning, lastning – allt möjligt.

Med snart ett år på jobbet är hon helt på det klara med att klivet till transportledning blev rätt.

— Jag älskar mitt jobb! Det är väldigt varierande från dag till dag och jag träffar många nya människor.

 

Fler nyheter

Se fler nyheter i Reaxcers nyhetsarkiv.

Har du frågor?

Kontakta huvudkontoret i Östersund

Cookieinställningar

Internetmedia  |  Site Server CMS  |  Trampolin PR