Grävmaskiner, fornlämningar och vintergäddor – en del av Tommys vardag

Tommy Hedman har hela Jämtland och Härjedalen som sitt arbetsfält. Som platschef är han Reaxcers länk mellan kunden och delägaråkerierna. Just nu är det mycket vädersäkring av elnätet med Jämtkraft, Betea och Härjeåns som kunder.

Tommy driver för tillfället sex projekt runt om i länet. När vi pratar är han på väg till Åkersjön där uppdraget är att vädersäkra elnätet för Jämtkrafts räkning.

– När många stugägare drar igång sina bastuaggregat samtidigt blir det problem med elförsörjningen. För att råda bot på det är vi nu på plats och gräver ner elledningarna i backen, samtidigt förstärker vi genom att lägga grövre kablar. När allt är klart tar vi bort de gamla luftledningarna, säger Tommy Hedman.

Samma uppdrag men ändå helt annorlunda förutsättningar är vädersäkring och förstärkning på Norderön.

– Där finns det mycket fornlämningar. Det blir en hel del diskussioner om hur och var vi kan gräva, häromdagen var Jamtli på plats och tittade tillsammans med oss. Även om det tar extra tid så är det en hänsyn vi behöver ta. Det är viktigt att vara rädd om det som varit, det finns en historia bakom allt.

Utsikt en del av jobbet

Hans arbetsuppgifter innebär många mil i bil, Tommy har koll på nästan hela vårt län och han slås ofta av hur vackert det är. Duvberg med en bedårande utsikt, Lofsdalen och Ljungdalen är tre favoriter.

– Det bästa med mitt jobb är just att jag får se så mycket och friheten av att kunna planera och bestämma själv hur dagarna ska se ut. Sedan trivs jag när allt funkar och flyter på. Att ha koll på helheten är roligt och att ha bra folk att jobba med, som vet vad de håller på med, och när materialet finns på plats i tid. Då är det flyt.

Tommy är uppvuxen i Husås men har nu landat i sin pappas hemtrakter i Aspås. Där är det hus, familj och friluftsliv som gäller.

– Jag är en vintermänniska så det blir mycket skoteråkning och pimpelfiske.

Han fick kämpa en del när han härom året drog upp en gädda på 13 kilo. Och ja, gäddor går att äta, menar Tommy.

– En vintergädda kan man göra riktigt goda gäddbiffar på. Man filéar den grovt, maler ner den och blandar med ströbröd, ägg och kryddor. Sedan är det bara att steka i lagom stora biffar.

 

Fler nyheter

Se fler nyheter i Reaxcers nyhetsarkiv.

Har du frågor?

Kontakta huvudkontoret i Östersund

Cookieinställningar

Internetmedia  |  Site Server CMS  |  Trampolin PR