Rob tar över rodret för Anlägg

Sedan början på september heter den ansvarige för vårt Affärsområde Anlägg Rob Andersson. Möt en inbiten jämte med stort intresse för ledarskap och med många järn i elden både på jobb och fritid.

Du har fått en flygande start i Reaxcers största affärsområde, hur känns det?

– Jo, det har varit intensivt. Jag fick vara ”ny på jobbet” och lära mig saker i lagom tempo i 1,5 vecka. Efter det har det varit full rulle, säger Rob Andersson och skrattar.

Affärsområde Anlägg omfattar material och täkter, entreprenader och maskiner. Allt från att leverera ett lass grus till en privatperson, till stora anläggningsprojekt som löper över flera år. Som områdets chef har Rob Andersson ansvar både för marknadsfrågor, affärer och personal. Det är blandade uppgifter, just nu bland annat en del upphandlingar och delägare som ska mötas med information och struktur.

– I chefsrollen ingår ju också att coacha mina medarbetare och hjälpa dem lyckas och känna sig stolta i sina roller. Det är jätteskoj! Staka ut en linje så att alla vet vart vi ska. Sen får jag ju vara den som säjer nej ibland och vara redo att kliva in när något trasslar.

Grund från Försvaret

Rob Andersson står på Försvarsmaktens gedigna grund när det kommer till ledarskapssyn. Under många år jobbade han som utbildare av soldater. Senare har han haft blandade roller inom Östersunds kommun, jobbat både som rektor, med särskilda boenden och inom Teknisk förvaltning.

– Det sista jag gjorde där var att projektleda ombyggnaden av Österängsskolan. Det blev ett år på Peab som platschef också innan jag anställdes av Reaxcer.

Engagerad och mångsidig

Det verkar inte stå still runt Rob Andersson. Listan på fritidsintressen blir lång och han har flera ideella engagemang.

– På sommaren åker jag mycket motorcykel och paddlar kajak. Och så är jag aktiv i skoterklubben i Åkersjön där jag har stuga. Jag jagar när jag får chansen och hjälper länsstyrelsen att byta ledkryss på fjället ibland. Åker turskidor när jag får tillfälle.

Till vardags bor han dock inne i Östersund, även om rötterna och hjärtat ligger i Stugun, Lit och framförallt Hackås, där föräldrarna länge bodde. Två söner på 17 och 18 hör till närmaste familjen.

– Det är väl så att jag har många järn i elden, så ja: jag fyller min tid! Och det är roligt att ha gjort olika saker – världen är inte liten, det finns så mycket att göra och upptäcka.

 

Fler nyheter

Se fler nyheter i Reaxcers nyhetsarkiv.

Har du frågor?

Kontakta huvudkontoret i Östersund

Internetmedia  |  Site Server CMS  |  Trampolin PR