Medvind och bredd i
årets projekt

Året började trögt men sedan april har det varit full fart på orderfronten inom affärsområdet Anlägg. Det berättar Joacim Nilsson, projektansvarig, som ser fram emot många spännande uppdrag i sommar. Samtidigt har Reaxcer varit tvungen att tacka nej till jobb.

Det är ett speciellt år, även i år. Januari var trögt och även februari-mars, då det vanligtvis brukar komma många förfrågningar. Sen gick proppen ur.

– Allt kom igång senare än vanligt, så april blev väldigt intensiv med att räkna på och förbereda jobb. Nu ser projektläget riktigt bra ut, vi har många fina jobb att se fram emot och orderboken är full, säger Joacim Nilsson.

Färdigt i förtid i Offerdalsfjällen

Ett av Reaxcers flaggskeppsuppdrag är förstärkningen av kraftsverksdammen i Olden tillsammans med Skanska. Det har löpt på så bra att projektet kan färdigställas ett helt år i förväg.

– Vi utförde 75 procent av jobbet ifjol och räknar med att färdigställa i oktober. Allt har gått klockrent hittills och kunden Statkraft är väldigt nöjd.

Arbetet har redan dragit igång, efter dispens från samebyarna i området, och sysselsätter ett tiotal personer hos Reaxcer i sommar.

Attraktivt vägjobb i Östersund

Ett annat projekt som Joacim Nilsson är lite extra stolt över är vägläggning samt gång- och cykelväg vid Bergsgatan på Frösön i Östersund. Även detta uppdrag utförs tillsammans med Skanska och löper över två år.

– Det är tuff konkurrens runt Östersund, så det känns kul att vi fick jobbet. En nyckel var det fina samarbete vi har med Skanska i Olden och det är roligt att de vill fortsätta arbeta med oss.

Maskiner och bemanning utmanar

Men allt är inte bara solsken. Eftersom uppdragsförfrågningar kom sent är ovanligt många maskiner, verktyg och fordon uppbokade på annat håll, något Joacim har förståelse för eftersom Reaxcers delägaråkerier så klart måste se till sin egen verksamhet. Även bemanning har varit och fortsätter att vara en utmaning.

– Det är tufft att rekrytera kompetens idag, vi söker bland annat erfarna projekt- och platsledare som kan hålla i våra större uppdrag.

Det här har inneburit att Reaxcer fått tacka nej till vissa uppdrag.

– Mitt motto är att vi inte tar på oss mer jobb än vi klarar. Vi vill göra bra jobb hela vägen.

Fler projekt under 2021

 • Ny infart i Funäsdalen
  I anslutning till skidanläggningen och hotellet vid Funäsdalsberget har Reaxcer fått uppdrag att bygga en ny, breddad infartsväg och större parkeringsytor.
 • Vägunderhåll i Åndbergs vindpark
  Uppdraget i samarbete med NCC i Åndbergets vindpark är avslutat och alla vägar färdiga. När OX2 nu påbörjar arbetet med att montera turbinerna har vi tagit hem ett vägunderhållsavtal där vi sandar, plogar med mera under fem år framöver.
 • Flera projekt för Jämtkraft
  Ifjol fick vi förtroendet att utföra flera uppdrag för Jämtkraft som tidigare gjort mycket i egen regi. Nu fortsätter samarbetet med flera entreprenader: utbyggnad av ett ställverk i Nälden samt kabelförläggningar i Mörsil, Revsund och Rörvattnet.
 • Rivning fundament i Midskog
  Slutfasen i ett projekt vi gjorde tillsammans med Skanska 2019, där vi byggde ett nytt ställverk. Nu ska det gamla ställverket monteras ner och Reaxcer har uppdraget att riva 1 000 stora betongfundament och återställa marken.
 • Markjobb med utsikt i Åre
  Det nya projektet Åre View strax väster om VM8:an omfattar fem lägenhetshus à åtta våningar vardera. Byggherre är Fastec och Reaxcer har fått uppdrag att utföra alla markjobb; grundläggning, avlopp och återställningsarbete.
 • Padelhall på stadsdel Norr
  Intill Ica Maxi på stadsdel Norr i Östersund uppförs en ny padelhall. Precis som för Åre View-projektet är det Fastec som är byggherre och Reaxcer underleverantör med ansvar för grundläggning, mark- och VA-arbeten.

 

Fler nyheter

Se fler nyheter i Reaxcers nyhetsarkiv.

Har du frågor?

Kontakta huvudkontoret i Östersund

Cookieinställningar

Internetmedia  |  Site Server CMS  |  Trampolin PR