Ida hjälper Reaxcer att växa

Sedan våren 2021 har Reaxcer en ny kompetens på kontoret i Lugnvik. Ida Engberg är HR-assistent och håller i mycket av arbetet som har med personalfrågor att göra. En av hennes roligaste uppgifter är rekrytering av nya medarbetare, för att på så vis få företaget att växa.

HR betyder human resource och handlar om att ta vara på och utveckla de mänskliga resurserna inom företaget. Sedan i våras är det Ida Engberg som samordnar delar av HR-arbetet som både innefattar att sätta upp rutiner, planera för och praktiskt genomföra olika aktiviteter.

– Just nu håller jag på och förbereder för rekryteringar vi ska göra. Jag har också varit med om att utveckla rutiner och policies för on- och offboarding, det vill säga anställning och avgångar, berättar Ida.

Reaxcer är inne i en spännande fas, företaget har många intressanta projekt och ska rekrytera till flera tjänster. Här kommer Idas koordinationsförmåga väl till pass och hon håller bland annat i produktion av annonsmaterial.

– Rekrytering är jätteroligt, faktiskt mer intressant än jag uppfattade det under min utbildning. Och det är kul att komma in i företaget när vi växer och ”gör en resa”, säger hon.

Har pluggat personalfrågor

Ida är uppväxt i Sundsvall och kom till Östersund för att läsa personalvetarprogrammet på Mittuniversitetet. Hon beskriver det som en ”bred, nyttig utbildning” med allt från personalplanering, organisations- och kompetensutveckling, till ledarskap och psykologi. Under studierna träffade hon sin sambo och blev kvar i Jämtland.

– Min morfar har stuga i Laxviken så familjen har en koppling hit och det är lite som att ”komma hem”. Jag trivs väldigt bra, säger hon.

Fritiden ägnas åt renovering av lägenheten och till att vara ute. Ridning har varit ett starkt intresse, hon har till och med varit ridlärare. Numera ligger dock hästintresset mestadels på hyllan – det fjällen som lockar numera.

– Jag har fått upp ögonen för fjällvandring och tycker om att åka skoter. Ett favoritområde är Skärsjövålen i Härjedalen, nära Sonfjället.

Hon trivs bra på Reaxcer och känner att hon kan bidra med kunskap från första start.

– Kollegorna är väldigt härliga och det känns som att mina idéer tas till vara. Jag ser fram emot att kunna göra fler grejer ihop nu när pandemi-restriktionerna släpper.

 

Fler nyheter

Se fler nyheter i Reaxcers nyhetsarkiv.

Har du frågor?

Kontakta huvudkontoret i Östersund

Cookieinställningar

Internetmedia  |  Site Server CMS  |  Trampolin PR