Rätt resurser när Fanny räknar på projekt

Människor, maskiner, material och tid – det är några viktiga parametrar som ska med vid planeringen av nya uppdrag. Som entreprenadingenjör har Fanny Fryklund en nyckelroll både i förberedelserna och uppföljningen av Reaxcers projekt.

Hur får man rätt ekonomi i ett anläggningsprojekt som sträcker sig över flera månader eller ännu längre? Svar: en kombination av planering, kalkyler och kontinuerlig uppföljning. Det är också en snabb sammanfattning av Fanny Fryklunds arbetsuppgifter. Sedan september är hon entreprenadingenjör på kontoret i Lugnvik.

– I korthet så räknar jag på projekt, tar fram underlag för offerter och planering. Kalkylen följer jag sen upp under arbetets gång tillsammans med bland annat anläggningschef, platschef och affärscontroller, säger Fanny Fryklund.

Fanny är utbildad byggingenjör från Mittuniversitetet och kommer närmast från Trafikverket där hon var projektingenjör för vägunderhåll i Jämtland och Härjedalen. Nu trivs hon med sin första tid på utförarsidan.

– Jag har fått gå bredvid Joacim Nilsson som är projektchef för Anlägg för att lära mig entreprenadsidan och successivt fasas in i egna ansvarsområden.

Gärna ute på fältet

Att ”räkna på uppdrag” kan låta som en inåtvänd, kontorsbaserad uppgift. I själva verket har Fanny mycket kontakt med både kunder och kollegor.

– Ofta börjar det med ett kalkylstartmöte med de som ska vara involverade hos oss, där går vi igenom förutsättningar för projektet och lyfter eventuella frågor samt funderingar mellan varandra

För att få en bättre bild av uppdraget gör Fanny platsbesök, tar in priser från olika samarbetspartners, och diskuterar med kollegor.

– Att få resonera med någon som har praktisk erfarenhet av att arbeta exempelvis som maskinförare är oerhört värdefullt. Det finns en bred kompetens i företaget och alla tar sig tid att svara på frågor.

Ett energiknippe från Ås

Fanny är uppväxt i Ås utanför Östersund, hon är en tidigare ”fotbolls- och friidrottstjej” som numera ofta återfinns i löpspåret efter arbetstid.

– Jag är väldigt aktiv, tränar och har mig. Vi har en stuga i fjällen som gärna nyttjas när tillfälle ges, både på vintrarna och andra delar av året.

Efter ett par månader på kontoret i Lugnvik tycker hon att hon börjar få ”grepp om saker”. Och hon gillar att det är nära mellan idé och beslut, att det går att påverka.

– Det jag lockades av med Reaxcer är att företaget är relativt litet men tillhör ett stort bolag. Organisationen är greppbar samtidigt som vi har stor kraft från alla delägare.

 

Fler nyheter

Se fler nyheter i Reaxcers nyhetsarkiv.

Har du frågor?

Kontakta huvudkontoret i Östersund

Cookieinställningar

Internetmedia  |  Site Server CMS  |  Trampolin PR