Transportledaren som går en ny match varje dag

Efter elva år i förarhytten tar Fredrik Karlsson från Torvalla i Östersund på sig rollen som transportledare på Reaxcer. Som ungdomstränare vid rinken vet han att varje dag innebär en ny spännande utmaning. Precis som nya jobbet på Reaxcer ska vara.

När åttaåringen därhemma började gilla hockey fick Fredrik Karlsson också en nytändning på isen. Nu är det mycket tid i rinken för hela familjen.

– Jag spelade också när jag var yngre. Det är väldigt roligt att ha samma intressen som sina barn. Utöver det är det roligt med aktiviteter ute och skoter är fortfarande härligt, båda att köra och skruva.

Vem, var och när

En nytändning på nya jobbet har det också blivit. Efter att ha kört mattransporter, plogbil med mera i över tio år fick han chansen att gå in som transportledare på Reaxcer.

– Jag ser till att rätt maskin med rätt chaufför, är på rätt plats vid rätt tid, säger Fredrik om vad han har för roll på Reaxcer.

Lite förenklat förstås, men det är mycket av ryggraden i uppgifterna på Reaxcer. Det kan också innebära offertjobb, hålla koll på priser och kostnader på externa förfrågningar, men även på större projekt och entreprenader som Reaxcer tagit på sig.

– Jobbet innebär mycket kontakt med människor och det gillar jag. Varje dag bjuder på ett antal ”problem” som alla är unika och har olika förutsättningar till lösningar. Det är det svåraste men också det roligaste.

Fredrik har jobbat i transportbranschen i 13 år och har varit transportledare på ett annat företag tidigare. Den erfarenheten och rutinen som chaufför tycker han är bra att ha i ryggen. Även om han inte kan lösa alla knutar på egen hand, vet han ofta var början på knuten finns.

– Det är en väldigt hjälpsam stämning på hela Reaxcer. Eftersom jag är ny på min stol behöver jag fråga och ta mycket hjälp än så länge. Det finns alltid en kollega som kan leda en rätt. Det är aldrig någon som säger ”jag har inte tid, det får du lösa själv”. Alla tar sig tid för varandra.

Fysika möten viktigt

Lit och Strömsund är Fredriks geografiska ansvarsområden som transportledare, men alla transportledare får vara beredda på att rycka in och hjälpa till där det behövs.

– Jag är väldigt nöjd när jag kunnat hjälpa en kund och löst en uppgift. Här tycker jag också att en familjär och hjälpsam stämning bland kollegorna är helt avgörande för mig som är ny. Jag får höra när det är något som behöver göras bättre, men lika ofta får jag tummen upp och positiva kommentarer när jag gjort något bra.

Fredrik ser fram emot att komma ut och träffa entreprenörer och chaufförer under våren när fler typer av jobb och uppdrag drar igång. Han tycker relationer och förtroenden mellan människor är viktiga för att hela kedjan ska fungera.

– Det är något helt annat att ibland besöka de jag jobbar med, än att bara prata på telefon eller mejla. Det är som det är nu både på grund av säsong och pandemin som minskar möjligheten att träffas, men ett fysiskt besök är oerhört viktigt tycker jag.

 

 

Fler nyheter

Se fler nyheter i Reaxcers nyhetsarkiv.

Har du frågor?

Kontakta huvudkontoret i Östersund

Cookieinställningar

Internetmedia  |  Site Server CMS  |  Trampolin PR