Evenemangsarena erbjuds östersundare – Reaxcer Snow Heart Arena under uppbyggnad

Förberedelserna för SM i snowvolley, sprintstafetter i Nordiska Ungdomsspelen och pulka- och lekområde är i full fart. Destination Östersund tillsammans med Reaxcer bygger för tredje året i rad Reaxcer Snow Heart Arena.

Ungefär tusen kubikmeter snö är fraktad till Stortorget i centrala Östersund. Grunden består av snö bortforslad från stadens gator och det övre lagret av nyproducerad snökanon-snö. Arenan ska nu hålla hela februari och mars och framför allt vara Östersunds ungdomar till glädje.

– Satsningen från vår sida handlar om att skapa en plats där föreningar och grupper kan skapa egna evenemang. Än så länge har vi SM i snowvolley inbokat samt sprintstafetterna i både längdskidor och skidskytte under Nordiska Ungdomsspelen. Men, det är också en yta dit barnfamiljer kan ta med pulka eller skidor och nyttja området som en stor snölekplats, säger Calle Hedman, Destination Östersund.

Destinationen står för idéer och layout av själva parken medan Reaxcer transporterar hit snö och ställer upp med manskap och maskiner för utformning och uppbyggnad av aktivitetsytan.

– För Reaxcer är det ett sätt att bidra till känslan i stadskärnan och att fler ska tillbringa tid utomhus i en inbjudande miljö. Vårt företag består av 225 lokala åkerier över hela Jämtland och det blir också ett sätt att få visa allmänheten vad vi pysslar med. Frakta och ploga snö men också gräva, hyvla och flytta massor, säger Michael Schahine, vd Reaxcer.

Lördag den 19 februari pågår SM-tävlingar i snowvolley hela dagen. Därefter är det fritt fram för allmänheten att hänga i Reaxcer Snow Heart Arena. Och den förening eller organisation som vill anordna ett vinterrelaterat evenemang är varmt välkommen att göra så.

– Det är bara att höra av sig till oss på Destination Östersund så löser vi det praktiska. Arenan är till för oss alla som bor här och det vore jätteroligt om fler ville nyttja den till evenemang som allmänheten kan titta på eller delta i, säger Calle Hedman

 

Fler nyheter

Se fler nyheter i Reaxcers nyhetsarkiv.

Har du frågor?

Kontakta huvudkontoret i Östersund

Cookieinställningar

Internetmedia  |  Site Server CMS  |  Trampolin PR