Välkommen Anders – ny chef för Transport & Maskin

Anders Karlsson har sedan februari 2022 jobbat på Reaxcer. Det var den flerdimensionella komplexiteten i affären som lockade mest. Så mycket, att han tog med sig fru och hund och planerar en flytt till Östersund.

– Senast 1 oktober ska jag vara skriven i Östersund. Min fru har redan fått jobb så det kommer bli tidigare än så, säger Anders Karlsson som i dagsläget pendlar från gamla hemorten Sundsvall för att finnas på Reaxcers kontor två till tre dagar i veckan.

Anders uppgift som chef för Transport & Maskin är att resursförsörja organisationen med maskiner och fordon i både stora och små projekt. Samt vara en relationsbyggare gentemot bolagets åkare. Och hans erfarenhet borgar för att arbetet kommer fungera smidigt.

– Jag brukar skoja och säga att jag varit på varenda mekanisk verkstad norr om Dalälven, säger Anders.

Han har en djup industriell erfarenhet och har jobbat i industrin sedan början av 90-talet. Hans roller har varit bland annat säljare och key account manager samt VD för några bolag. Det han brinner mest för är att utveckla företag och människor

– Att få människor att utvecklas är något jag gillar. Och högt på min agenda ligger att resa runt för att träffa åkare och medarbetare. Jag vill vara operativ och vara mycket ute hos åkare, kunder och personal. Sedan har jag alltid en öppen dörr till mitt kontor.

Som den obotliga optimisten han är ser han mest möjligheter och har redan idéer som visar att han vill bidra till Reaxcers utveckling.

– Jag har tankar kring hur vi kan utvecklas för att ligga långt fram tekniskt och hållbarhetsmässigt, och eftersom marknadsföring ligger mig varmt om hjärtat ser jag att vi kan ta en ännu starkare position på marknaden som den främsta aktören i vårt område.

Med det sagt är han ödmjuk och tillägger:

– Vi är väldigt duktiga redan idag och har en stor styrka. Vi har mängder av fordon och mycket resurser och vi verkar i en bransch som alltid kommer behövas. Dessutom är kollegorna på Reaxcer otroligt kompetenta och jag uppskattar att ha dem som arbetskamrater.

Anders nämner den stora spridningen på människor och verksamhet som något som lockat honom och som skapar den komplexitet han talar om. Från enbilsåkaren till det stora åkeriet, och på det den geografiska spridningen över hela Jämtland Härjedalen. Han reser gärna söderut då han har fritidshus i Lillhärdal. Här är det fiske, skidåkning, jakt och snöskoter som gäller.

– Och låta vår korthåriga Vorsteh som är 10 månader leka av sig! Det enda jag kommer sakna med Sundsvall är havet.

Anders har båt och är aktiv i sjöräddningen i Sundsvall. Vilken tur att Jämtland inhyser Sveriges femte största sjö och vilken tur för sjöräddningen i Storsjön, som snart får en ny aktiv medlem!

 

Fler nyheter

Se fler nyheter i Reaxcers nyhetsarkiv.

 

Har du frågor?

Kontakta huvudkontoret i Östersund

Cookieinställningar

Internetmedia  |  Site Server CMS  |  Trampolin PR