Vill bli den bästa arbetsgivaren i regionen

Lastbilar, grävare och grus. Det är vad Reaxcer brukar förknippas med. Men bakom varje ratt sitter skickliga chaufförer och maskinister och bakom varje offert verkar ett kompetent team av tjänstespecialister. I grund och botten bygger företagets verksamhet på människor, och nu höjer ledningen ambitionerna när det gäller kompetensutveckling och arbetsmiljö.

– Vårt uppdrag är att hjälpa våra ägare, de lokala åkerierna, med tillräckligt många och lönsamma affärer. En maskin vinner inga uppdrag, det gör våra medarbetare och då måste vi satsa på dem, säger vd Michael Schahine.

Viktigt mål

Det är ingen ny inriktning för Raxcer, men den prioriteras ytterligare i det senaste ägardirektivet. Då fick ledningen ett tydligt mål från styrelsen, nämligen att i regionen bli den bästa arbetsgivaren i branschen.– Det är ett inspirerande, men också utmanande mål. Liksom många andra företag märker vi av den hårda konkurrensen om personal. Det gör att vi måste satsa i alla led, inom många områden så som arbetsmiljö, ledarskap, HR och utbildning, säger Michael Schahine.

Enkelt och konkret

Rent praktiskt innebär det att alla som vill gå en utbildning får göra det. Cheferna uppmanas att inspirera sina medarbetare till kompetensutveckling. Tillsammans med ägarföretagen identifierar tjänstepersoner på Reaxcer områden som är viktiga att förkovra sig i. Allt för att öka konkurrenskraften.

På Reaxcer jobbar många kompetenser så som entreprenadingenjörer, ekonomer, säljare, transport- och arbetsledare. Här finns också specialister så som kvalitets- och miljöansvarig, affärscontroller, HR-ansvarig.

– Även om det inte ligger ute lediga tjänster, vill vi gärna ha kontakt med potentiella medarbetare. Det är bara att ringa eller mejla, säger Michael Schahine.

 

Fler nyheter

Se fler nyheter i Reaxcers nyhetsarkiv.

Har du frågor?

Kontakta huvudkontoret i Östersund

Cookieinställningar

Internetmedia  |  Site Server CMS  |  Trampolin PR